verkoopstyling en verkoopstylisten
Verkoopstyling-online.nl

Verkoopstylisten boeken succes

 
Woonmagazine voorjaar 2016


De verkoopstylisten en verkoopcoaches van House of KIKI hebben het drukker dan ooit ondanks, of dankzij, de huidige woningcrisis.

Waar tot 2008 de woningen een gemiddelde omloopsnelheid hadden van 58 dagen, ligt de omloopsnelheid anno 2013 rond de 23 maanden. En bij woningen uit het hogere segment zelfs rond de vier jaar. Om op te vallen binnen het huidige aanbod van 265.000 woningen, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op een House of KIKI verkoopstylist. Uniek aan de House of KIKI verkoopstylist is de handson werkwijze, waardoor een woning binnen gemiddeld twee werkdagen optimaal op de woningmarkt kan worden gepresenteerd. House of KIKI introduceerde dit innovatieve beroep eind 2007 in Nederland. Onderzoek door House of KIKI in 2009 en 2012 wijst uit dat er significant meer potentiële kopers wordt getrokken, nadat een woning verkoopklaar is gemaakt door een House of KIKI verkoopstylist.

Daarnaast introduceerde House of KIKI in 2011 nog een nieuw en onderscheidend beroep in Nederland: De ‘Verkoopcoach’. De Verkoopcoach verzorgt, naast de styling, tevens de woningfotografie, pakkende verkoopteksten, een trendy verkoopbrochure én de bezichtigingen voor klanten van internetmakelaars. Uit onderzoek van Makelaarsland in 2011, de grootste afnemer van de Verkoopcoaches, blijkt dat de gemiddelde looptijd van een woning MET Verkoopcoach slechts 58 dagen is. En recent onderzoek wijst uit dat de helft van de klanten van Makelaarsland inmiddels Verkoopcoach diensten afneemt om een optimale woningpresentatie te verzorgen.

Succes
“In 2011 kozen ruim 325 woningverkopers voor een House of KIKI Verkoopcoach. House of KIKI hoopte op een verdubbeling in 2012. Het is echter bijna een verdrievoudiging geworden met 863 opdrachten voor de 22 Verkoopcoaches in 2012! Een cijfer waar we enorm trots op zijn. Naast makelaars beseffen nu ook de particuliere huizenverkopers dat een perfecte presentatie van de te koop staande woning van cruciaal belang is om op te vallen binnen het enorme huizenaanbod. Want alleen dié woningen die reëel geprijsd zijn en er optimaal uit zien, wisselen momenteel nog van eigenaar.” aldus Kirsten Funcke van House of KIKI.

Huizenmarkt
Waar voorheen een makelaar alles op zich nam, vraagt de huidige moeilijke woningmarktsituatie om een samenwerking tussen de makelaar, huizenverkoper én verkoopstylist c.q. verkoopcoach. De makelaar waardeert c.q. taxeert, onderhandelt en verzorgt de juridische rompslomp. De verkoopstylisten en verkoopcoaches verzorgen de styling en presentatie van de woning. En de bewoner c.q. verkoper zorgt voor een optimale presentatie tijdens de rondleiding, door de achterstallige klusjes op te knappen en de woning te laten blinken. Bij leegstaande of modelwoningen zorgen de verkoopstylisten voor de inrichting middels de meubelverhuurbedrijven van House of KIKI die in heel Nederland gevestigd zijn. Een ingerichte woning oogt nu eenmaal groter dan een lege woning. Op de website www.cnvv.nl zijn alle House of KIKI verkoopstylisten te vinden in Nederland en België. Op de website www.mijnverkoopcoach.nl is uitgebreide informatie te vinden over de verkoopcoaches.

gratis woonbrochuresGratis woonbrochures


Gratis woonbrochures